<

İnternet Kullanıcıları İçin Çok Yönlü Dijital Araçların Önemi

Hayatımızın içerisine hızlıca giren ve son dönemlerde resmen bizim bir parçamız olan dijital araçlar artık bizden biri! Dünyada internet kullanmayanların sayısı çok az. Genel olarak internet kullanıcılarını ele aldığımız zaman bu kişiler için dijital araçların önemini ve pazarlama sırasında en çok tercih edilen dijital araçları sizler için ele aldık!

Pazarlamada En Sık Tercih Edilen Dijital Araçlar ve Önemleri

Kurulan her işletmenin aslında tek bir hedefi bulunuyor. O da potansiyel müşteriye ulaşmak ve bu kapsamda da satışlarını hızlı bir şekilde artırmak. Diğer bir deyimle de müşterilerini elinde tutarak satışlarını katlamak. Bu doğrultuda doğru bir şekilde dijital pazarlama çalışmasının yapılması çok önemli. Devreye giren dijital araçlar da aslında burada büyük bir öneme sahip. 

Artık günümüzde e-ticaret ile uğraşan her marka ve işletme için zorunlu bir hale gelen dijital pazarlama araçlarını gelin yakından tanıyalım!

Genel Araçlar

Bu araçların içerisinde Google analytics, Google Ads, google Search Console, Gooogle Tag Manager, Facebbok Buseiness Manager ve Think With Google ele alabiliriz. Sektörden bağımsız olan bu araçların hemen hemen her alanda kullanılabildiğini de söylememiz mümkün. 

Arama Motoru Araçları

Arama motoru araçları dediğimizde eminiz ki aklınıza hemen “SEO” gelecektir. İçerik üretiminin başarılı bir şekilde sağlanabilmesi adına internet kullanıcıları için SEO’nun önemi çok büyüktür. Web site dışında da tercih edilen SEO çalışmaları, internet kullanıcıları üzerinde etkilidir. 

Sosyal Medya Araçları

İnternet kullanıcılarının büyük bir kısmı için sosyal medya artık hayatlarının bir parçası olmuş durumda. Sosyal medya araçları dediğimizde de Instagram, Facebook, Linkedin, Twitter, Pinterest, TikTok, Youtube ve Podcast kanallarından bahsedebiliriz. 

Dijital Araçların Avantajları

İnternet, çok geniş bir alan. Bu noktada internet kullanıcıları için sıkça kullandığı çok yönlü dijital araçlarının birtakım ciddi avantajlarının olduğunu söylememiz gerekiyor. Dijital araçların kullanım açısından herhangi bir saati yoktur. Siz uyurken bile sanal alem akmaya devam ediyor. 

İnternetin belki de en çok sevilen yönlerinden biri de sınırsız olmasıdır. Dijital araçlarla birlikte sadece yakın çevrenize bağlı değilsiniz. Farklı devletlerde, ülkelerde ve hatta farklı kıtalarda yaşayan insanlarla bile iletişim haline geçebilirsiniz. Bununla birlikte online alanda pek çok şeyi aynı anda takip edebilirsiniz. 

İçerik Pazarlamada Tercih Edilen Araçlar

Özellikle markalar için içerik pazarlaması, internet kullanıcıları üzerinde büyük bir etkiye sahip. Markaların ve firmaların doğru bir şekilde uyguladığı içerik pazarlama stratejisinde büyük kazançlar elde edebilirler. Bu noktada tercih edilen araçlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

WordPress: Bu uygulama açık kaynak kodlu ve PHP ve MySQL tabanlı bir içerik yönetim panelidir. Ücretsizdir ve günümüzde pek çok web sitesi bu şekilde oluşmaktadır. Kodlama bilgisi olmadan bile içerik üretim alanı elde edebilirsiniz. 

Smartling: Çeviri yöntemi ile bu uygulama kullanılabilir. Gelişmiş bir teknoloji olmakla birlikte içerik üreticileri tarafından sevilmektedir. 

Trello: İçeriğinizin düzenli ve verimli bir hale gelmesini sağlar. Özellikle kampanya içerikleri için etkin bir şekilde kullanılarak yüksek verim elde edilebilir. 

WordPress İçerik Takvimi:  Kullanımı çok basittir. Ancak etkisinin de çok büyük olduğunu söylememiz gerekiyor. Uygulama ile hangi içeriğin ne zaman paylaşılacağını önceden ayarlayarak, daha sonra sadece takip edebilirsiniz. 

Epicserver. Bu araç ile web sayfaların yayına alınması ve düzenlemesinde fırsatlar yaratabilirsiniz. Mobil deneyimler için tercih edilebilir. B2B ve B2C sektörleri için popüler olan bir araçtır.