<

Influencerların Sosyal Medyada Kendilerini Öne Çıkarma Yöntemleri

Eminiz ki, sosyal medya kullanan herkes Influencerlar kelimesini duymuştur. Artık pek çok mesleği geçip ön planda olan ve doğru kullanıldığında kişiye ciddi kazançlar sağlayan Influencerlar hakkında merak edilen her şeyi içeriğimiz bulabilirsiniz!

Sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte dijitalleşen hayatımız içerisinde Influencerlar bizim hayatımızın bir parçası haline geldi. Günümüzde sosyal medya kullanmayanların sayısı neredeyse yok denecek kadar az olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple biraz da bu çağa ayak uydurmak zorundayız! Peki, Influencerlar nedir, ne iş yaparlar, kendilerini nasıl ön plana çıkarırlar? İşte detaylar!

Influencar Nedir? Ne İş Yapar?

Influencer aslında kelime anlamı olarak incelendiğinde “Kişi” ifadesi karşımıza çıkacaktır. Sosyal medyayı etkili ve aktif bir şekilde kullanan, pek çok kişiyi ile iletişim içerisinde bulunabilen kişiler, sosyal medya dilince Influencerlar olarak tanımlanmaktadır. 

Sosyal medyada bu kadar başarılı olan kişiler, internet ünlülerinin onaylarını ya da ürün yerleştirmeleri ile reklam pazarlaması yaparlar. Bu şekilde ürünleri binlerce kişiye tanıtırken bu durumdan da kazanç elde ederler. Şunu söyleyebiliriz ki, artık e-ticaretin olmazsa olmaz sosyal medya ayağı Influencerlar’dır.

Influencerlar’ın ne olduğundan bahsettik. Peki, bu kişiler ne iş yapar? Nasıl para kazanır? 

Markaların işbirliği halinde olduğu Influencerlar’ın en önemli gelir kaynaklarını aslında takipçileri oluşturmaktadır. Takipçilerinin kararları üzerinde etkili olan bu kişiler, bir meslek olarak bu işi tam zamanlı olarak sürdürebildikleri gibi sadece yarı zamanlı olarak da yapabiliyorlar. Genellikle Influencerlar olmak için takip sayısının yüksek ve etkileşiminin de fazla olması gerekiyor. Sosyal medyayı biraz incelediğinizde bu işi aslında takipçi sayısının yüksek ve hedef kitlesini iyi tanıyan kişilerin yaptığını göreceksinizdir. Bu kişilerin önerdiği ürünler genellikle takipçiler tarafından satın alınmaktadır. 

Influencerlar, sosyal medyada güven veren kişilerdir. Bu kişilerin sunduğu ürünler takipçiler tarafından satın alınmaya başladıkça markalar tarafından fark edilir. Markalarla anlaşarak belirli bir ürün kategorisi için o ürünü kullanıp takipçileri ile paylaşan Influencerlar paylaşımlarını genellikle sponsorlu içerik olarak yaparlar.

Influencerlar Kendilerini Nasıl Ön Plana Çıkartır?

Influencer olmak isteyenlerin aslında ilk olarak sahip olması gereken şey takipçi sayısıdır. Influencerların aynı zamanda etkileşiminin yüksek olması gerekmektedir. Genellikle kişiler kendilerinin iyi olduğu alanlarla ilgili ürünleri paylaşırlar. Kendilerini geliştiren Influencerların zaman içerisinde iyi gelir elde ettikleri bilinmektedir. Peki, Influencerlar kendilerini nasıl ön plana çıkartırlar?

1.Sevilen Konuların Belirlenmesi

Kişilerin kendini öne çıkarması için bazı kriterleri sağlaması gerekiyor. Kendi zevkinize ve kişiliğinize uygun bir alan tercih etmeniz gerekmektedir. Instagram’ın sizi sunduğu zaman takipçilerinize aynı tarzda içerikleri göstermesi gerekmektedir. 

2.Biyografinizi Güncel Tutun

Yukarıda belirttiğimiz gibi iş alanınıza karar verdikten sonra yapmanız gereken şey, biyografinizi dolu tutmaz. İnsanların hemen dikkatini çekebilecek ve sayfanızı incelemeye yöneltecek tarzda bir biyografi hazırlamalısınız. Sadece bir takipçinin değil, profesyonel bir markanın da inceleyeceği ilk yerin biyografi olduğunu unutmayın. 

3.Sayfanızı Aktif Tutun

Sadece bir fotoğraf ya da gönderi paylaşarak ne yazık ki Influencer olamazsınız. Görsel altı yazılar, kullanılan etiketler, takipçilerinizle olan iletişiminiz hepsi bir bütünü oluşturmaktadır. Takipçilerinizin sizi takip etmesi için onlara bir sebep verin. 

4.Düzenli İçerik Paylaş

Sayfanızda her gün hikaye paylaşmaya özen gösterin. Normal gönderilerinizi 2 günde 1 yapabilirsiniz. Ancak hikayelerinizin sizi ön plana çıkarabileceğini unutmamanız gerekiyor. Ayrıca yapacağınız paylaşımların bir hedef kitlesine hitap etmesi gerektiğini de unutmamalısınız. 

Genel olarak bu kriterler bir Influencer’ın ön plana çıkarılmasına yardımcı olmaktadır.