<

Influencer Olmanın Zorlukları ve Fırsatları

Influencer mesleğinin gelişmesi özellikle son birkaç yılda büyük bir ivme kazandı. Kendi alanında uzman olarak kabul edilen Influencer sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla hem hedef kitlesine önerilerde bulunuyor hem de onları yönlendiriyor. Peki, Instagram Influencer ne demek? Influencer olmanın zorlukları ve fırsatları nelerdir?

Influencer Hakkında Merak Edilenler

Günümüzde diğer mesleklere kıyasla biraz daha farklı bir yapısı olan Influencer mesleği, diğer sosyal medya hesaplarına hitap ediyor. Ancak Influencerlar ülkemizde aynı ünlüler gibi muamele görüyor.  Instagram üzerinden paylaşım yapan Influencerlar sosyal medya üzerinden hem hikâye hem de canlı yayın açarak takipçilerine ulaşmaya devam ediyor. Yaptıkları aktif paylaşımlarla hedef kitlelerle iletişimini hem sıcak tutuyorlar. 

Influencer’ın asıl mesleği sosyal medyada paylaşım yapmak gibi görünse de aslında bu kişiler hitap ettikleri hedef kitlelere göre büyük markalarla ve alışveriş siteleri ile işbirliği içerisinde girebiliyorlar. Bu şekilde de ek bir gelir elde edebiliyorlar. Aslında Influencer olmanın en büyük avantajları arasında tanınmış olmanın dışında maddi kazanç elde etmek bulunuyor. 

Influencer Ne İş Yapar?

Influencer mesleğini icra edenlerin tam olarak ne iş yaptığını merak ediyorsanız, doğru adrestesiniz! Uzman olduğu herhangi bir alan üzerinden takipçilerini yönlendiren kişiler olarak tanımlanır. Güzellik, makyaj malzemeleri, spor, diyet, ürün tanıtımı marka tanıtımı vb. her alanda olabilir. Kişilerin kendisini geliştirdiği bir alanda ilerlemeye devam eden Influencerlar sosyal medyada geniş kitlelere hitap edebiliyor. Günlük yaşamlarını, tatillerini, özel anlarını, giydikleri giysilerini ve kombinlerini bile paylaşanlar oluyor..

Influencer Olmak İstiyorum

Influencer mesleği sadece telefon üzerindne hesap açıp oradan paylaşım yapmak gibi gözüküyor. Ancak iş o kadar basit değil. Influencer olmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birtakım noktalar var. Influencer olmak isteyenler için yapılması gerekenlerden bazıları şunlar:

  • Uzman olduğunuz ya da severek yaptığınız bir konuyu/alanı seçin
  • Dikkat çeken bir profil oluşturun. Sosyal medya hesapları arasında dikkat çekici olsun. 
  • Hikayelerini günlük olarak paylaş. Takipçi çekmeye çalış. Düzenli gönderi paylaşarak sayfanı aktif tutu. 
  • Influencerların günlük olarak yaptığı paylaşımlar, samimi olduğunu göstermektedir. 
  • Mutlaka yaptığın paylaşımlar için doğru hashtag seç. 
  • Takipçi sayısını artırmak için asla takipçi satın alma. Organik çekiliş yapan sayfalara katılabilir. Bu şekilde seni takip eden takipçiler gerçek olacaktır. 

Doğru bir şekilde yaptığınız zaman sizler de Influencer dünyasının bir parçası olabilirsiniz. Sabırlı olmalı ve hedefinizden asla vazgeçmemelisiniz. Günümüzde pek çok kişi bu alanda yürüyerek belirli bir süreç içerisinde başarılı olabilmektedir. 

Influencer genellikle bir mekana bağlı olmadan serbest bir şekilde çalışırlar. Markalarla yapılan anlaşmalar ve tanıtım sayesinde ek kazanç elde edebiliyorlar. 

Influencer Zorlukları Nelerdir?

Influencer mesleği, dışarıdan kolay gibi gözükse de kendi içerisinde birtakım problemleri olabilmektedir. 

  • Sürekli olarak özgün paylaşımlar yapmalı ve aktif bir şekilde içerik üretmeniz gerekmektedir. 
  • İlk yıllarda elde edeceğiniz gelir düşük olabilir.
  • Belirli bir kitleye ulaşamadığınız sürece bu sektör içerisinde tutunamaz ve hedef kitleniz oluşmaz. 

Genel olarak zorluklar bu şekilde sayılabilir. Ancak ciddi bir başarıya ulaştığınız zaman bu sorunlar otomatik olarak ortadan kalkacaktır.