<

İçerik Üreticilerinin Dijital Çağda Kendilerini Tanıtma Yolları

Gençler için farklı bir alan olan içerik üreticiliği artık son dönemlerde hızlı bir şekilde popüler olmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda ortalama her 2 kişiden birinin dijital üretici olma konusunda plan yaptığını ortaya çıktı. Peki, dijital çağda içerik üreticileri kendini nasıl tanıtabilir, hangi sosyal mecraları kullanabilir, kimler dijital içerik üreticisi olabilir? İşte merak edilen bütün detaylar içeriğimizde!

İçerik üreticileri aslında pandemi döneminde daha ön plana çıkmaya başladılar. Küresel salgının tetiklediği bu durum, var olan ancak çok da bilinmeyen bir alanın daha büyük talep görmesine neden oldu. Konuya ilişkin MasterCard önemli bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda her 2 kişiden birinin içerik üreticisi olmak için tam zamanlı işleri bırakmayı değerlendirdiğini bununla birlikte her 5 kişiden birinin de içerik üreticiliğini tam zamanlı iş olarak gördüğünü ortaya koydu. 

Dijital İçerik Üreticisi Kimdir?

Dijital içerik üreticileri internette yayınlanması için içerik üreten kişilere denilmektedir. Bu içerikler yazı olabilir, görsel olabilir, blog olabilir ya da sosyal medya içerikleri de olabilir. Kısacası dijital alanda içerik üreticiler bu grubun içerisine girmektedir. 

Dijital içerik üreticiliği yaparak kendini duyurma ve tanıtma içerisinde olan kişiler genellikle blog, site içerikleri ve e-ticaret alanında çalışmalar yapmaktadır. Reklamlarını sosyal medya aracılığı ile yapabilecek olan bu kişilerin başarılı olabilmesi için sürekli olarak üretken olması gerekmektedir. Bununla birlikte SEO alanında kendilerini geliştiren kişiler işlerinde başarılı olma yolunca emin adımlarla ilerleyecektir. Günümüzde artık pek çok marka online ticarete yöneldiği için arama motorlarında ön plana çıkmak için içerik üretimi yapan içerik üreticileri ile çalışmaktadır. 

SEO uyumlu olarak üretilen blog içeriklerinde ise anahtar kelime araştırmasının dikkatli yapılması ve alt başlıkların da Google uyumlu olarak tercih edilmesi büyük önem taşımaktadır. Görüldüğü üzere içerik üreticilerinin işi dışarıdan bakıldığında kolay gibi gözükse de altından kalkmaları gereken çok sayıda iş bulunmaktadır. 

Kimler Dijital İçerik Üreticisi Olabilir?

Dijital içerik üreticisi olmak için herhangi bir kriter bulunmamaktadır. Genel olarak topladığımız zaman bloggerlar, Infulencerlar, sosyal medya uzmanları, e-ticaret uzmanları ve SEO uzmanları bu grubun içerisine girmektedir. 

İsteyen herkes bu alanda çalışarak başarılı bir dijital içerik üreticisi olabilir. Üniversitesini okumadan da dışarıdan çalışmalarla dijital içerik üreticisi olabilirsiniz. Üniversite okuyarak bu işi yapmak istiyorsanız da İletişim Fakülteleri’nde bulunan İletişim, Radyo ve Televizyon, Yeni Medya, Gazetecilik, Basın ve Yayın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Reklamcılık bölümlerini okumanız gerekir. Bu alanlarda eğitim aldığınızda da direkt olarak dijital içerik üreticisi olmuyorsunuz. Kariyer olunca stajlar, yapılan çalışmalar ve görev alınan projeler burada çok önemlidir. 

Belirtilen alanlarda yapılan çalışmalar neticesinde dijital içerik üreticisi olma yolunda adım atmış olacaksınız. 

Sosyal Medyada İçerik Üretimi

İçerik üretimi ile sosyal medyada içerik üretimi aslında çok da farklı şeyler değildir. Markaların ya da kişilerin hesaplarını daha verimli bir hale getirebilmek adına mecralara uygun bir şekilde içerik üretilmesi işlemi olarak da tanımlayabiliriz.

İçerik üreticileri bu noktada devreye girerek gündeme ya da trend takibine uygun olarak anlık içerikler üretebilir. Bununla birlikte günlük olarak mecralara uygun olarak da içerikler üretilebilir. Bu şekilde sosyal medya hesaplarında aktif ve düzenli bir rutin oluşturulmuş olunur.